Zwangerschap en vruchtbaarheid

Een Flexi-T spiraaltje is een anticonceptiemiddel zonder hormoonafgifte. Dat maakt dat het spiraaltje je cyclus niet beïnvloedt, waardoor je Flexi-T ook veilig kunt gebruiken tijdens de borstvoeding. Je bent meteen weer vruchtbaar, van zodra je het spiraaltje laat weghalen. Het koperspiraal heeft geen effect op je vruchtbaarheid, hoe lang je het ook gebruikt. Wil je meer weten over het koperspiraaltje, vruchtbaarheid en zwangerschap? Alle meest gestelde vragen omtrent zwangerschap en vruchtbaarheid hebben we hier voor jou verzameld.

Kan ik voor een Flexi-T spiraal kiezen als ik borstvoeding geef?


Ja, je kan gerust een Flexi-T spiraaltje laten inbrengen als je borstvoeding geeft. Het koperspiraaltje geeft geen hormonen af, waardoor het ook geen invloed heeft op de hoeveelheid en kwaliteit van de borstvoeding. Je kunt het spiraaltje op zijn vroegst 6 weken na jouw bevalling laten plaatsen. Doorgaans wordt een spiraaltje 10-12 weken na een bevalling ingebracht, wanneer de baarmoeder zich heeft hersteld.

Wanneer kan ik zwanger worden na het verwijderen van het koperspiraaltje?


Na verwijdering van het Flexi-T koperspiraaltje kun je meteen zwanger worden.

Kan het Flexi-T spiraaltje ook als morning-aftermiddel dienen?


Er bestaan verschillende opties tegen zwangerschap na onbeschermd seksueel contact. Het koperspiraaltje is zeker een optie, naast de traditionele morning-afterpil. Het spiraal moet dan wel binnen 5 dagen na onbeschermd seksueel contact geplaatst worden.